coneix-nos



CAL ANDREUET
Cal Andreuet és una explotació agrícola i ramadera al peu del Pedraforca, a prop del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Ens trobem al poble de Sorribes, al bell mig de la Vall de Gósol (Berguedà), a una altitud de 1400 metres. 
Al capdavant del projecte hi ha en Carles, que després de formar-se en ciències ambientals i etnoecologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, decideix tornar a casa per reempendre i donar una nova visió al projecte familiar.


ELS ORIGENS
La nostre família es va establir en aquesta casa a finals del segle XIX. Generació rere generació van compaginar les diferents activitats agrícoles i ramaderes que comportava una casa de pagès amb regentar una fonda. A la dècada del 1970 es va tancar la fonda, i amb la progressiva substitució dels camps de cultiu d'autoconsum per prats de pastura van anar incrementant el nombre de vaques destinades a la cria. Activitat principal a la qual es van dedicar fins entrat el segle XXI.


ELS NOSTRES DIES
Actualment, el nostre projecte es base en la diversificació de productes, intentar controlar la comercialització d'aquests a través de la venda directe i alhora oferir un producte final que pugui complir les expectatives dels consumidors d'avui en dia. Per això recuperem de l'agricultura que feien els nostres avis el conreu d'un llegum com el pèsol negre i també de les patates de muntanya, revaloritzem els pomers de varietats antigues utilitzant els seus fruits per elaborar suc de poma, introduïm el cultiu de plantes aromàtiques per a realitzar infusions i condiments alimentaris i continuem gestionant les pastures amb un escamot d'eugues.