filosofia de treball


A Cal Andreuet estem desenvolupant un projecte que va una mica més enllà del simple fet de produir aliments. Volem recuperar aquelles coses bones que feien els nostres avantpassats, i adaptant-les a la actualitat poder oferir el millor d'aquest ric patrimoni agrícola als nostres clients. Treballem per recuperar feixes, cultius i pràctiques que van moldejar el nostre entorn per fer-ne un bonic paisatge cultural. Fruit de tot això, el nostre projecte es sustenta en tres pilars essencials que defineixen els nostres productes.

VARIETATS LOCALS
Cultivem varietats locals de l'Alt Berguedà seguint els coneixements populars que generació rere generació ha adquirit la gent d'aquestes contrades; plantem varietats de casa nostra de tota la vida com els pèsols negres i també treballem per recuperar les varietats antigues de pomers que trobem a la Vall de Gósol. Creiem que la garantia de futur per les varietats tradicionals rau en saber dona'ls-hi un valor d'ús actual, ja que conseqüentment ens porta a una revalorització del seu cultiu.

PRODUCCIÓ ECOLÒGICA
Treballem des del respecte per el medi que ens envolta, la necessitat de preservar la biodiversitat cultivada i la creença de que el benestar i la salut dels nostres clients són factors essencials en la nostre tasca. En conseqüència treballem dins de la normativa de producció ecològica i rebem la certificació que estableix el Consell Català de Producció Agrària Ecològica (CCPAE). També per garantir la sostenibilitat del projecte des d'un punt de vista ambiental, treballem amb la rotació de cultius, la rotació de camps de cultiu a pastures, i amb l'ajuda indispensable del nostre bestiar que ens permet tancar el cercle de forma sostenible.

CULTIVATS A L'ALTA MUNTANYA
Sabem que gaudim d'un entorn natural privilegiat on l'aire fresc de muntanya i l'aigua de la pluja confereixen unes particularitats especials als nostres cultius. A més de 1400 metres d'altitud i en un cultiu sense reg on es respecta el cicle de la naturalesa, els fruits de les nostres plantes tenen una major composició mineral i un menor contingut d'aigua. Treballem amb uns productes singulars i produïts en un entorn d'alta muntanya; la puresa de muntanya ens garanteix un gust únic i una qualitat excepcional.